Recept

  • Guacamole
    Guacamole, precis som äpplen, oxiderar och brunfärgas efter ett tags förvaring. Det är inte farligt, men får inte samma aptitliga gröna smak som när den är färsk. Ett par timmar i kylen går bra, men det blir märkbart brunt om man sparar den till nästa dag.

    Jag har inte testat själv, men enligt ett tips på siten thekitchn.com så kan man förhindra oxidationen genom att släta till guacamolen och hälla över ett tunt lager med vatten innan man förvarar den i kylskåpet. Häll bort vattnet innan servering.

  • Marinerade räkor
    Räkor marinerade i chili, chilisås, honung och diverse kryddor. En av mina tapas-favoriter.
  • Plommonchutney med ingefära, chili och citron
    Det här är en söt chutney med hetta från chilin. Tyckte själv den var för stark när jag först smakade, men som tillbehör till en middag var den alldeles lagom. Namnet till trots så innehåller plommonchutneyn tyvärr inte så mycket plommon, så om man letar efter ett recept för att göra åt litervis med plommon på så kan man få äta chutney ett bra tag!

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort