Kanel

  • En deciliter väger 40 gram
  • En matsked väger 6 gram
  • En tesked väger 2 gram

Recept

  • Bullar ★☆☆☆☆
    Föredrar själv kardemummabullar, men receptet inkluderar även en variant med traditionell kanel-fyllning. Man kan även byta ut kardemumma/kanel mot vaniljsocker och göra ljuvliga vaniljbullar.
  • Pepparkaksdeg ★★★★★
    Pepparkaksdeg bör förvaras minst ett dygn i kylen innan man bakar ut pepparkakorna, så gör degen en dag i förväg. Det går sedan att göra pepparkakorna så som man känner för; tunnare deg ger krispiga pepparkakor, men även tiden i ugnen påverkar färg och smak.
  • Äppelpaj med knäckig smuldeg
    Detta är en smuläppelpaj med sirap i smuldegen, vilket ger den en knaprig och god knäck-smak.

    Använd gärna vinteräpplen i pajen, då dom ofta är lite syrligare.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort