Chokladbollar

★★★★☆  

#Kakor

Chokladbollar — många barns första egna bakverk! Men ändå älskade av både vuxna och barn. Många recept på chokladbollar använder kaffe, men i det här receptet så används istället vatten.

st

Ingredienser

Chokladbollar
150 gram smör 150 gram
2 deciliter socker 180 gram
1.5 matsked vaniljsocker 12.4 gram
4.5 matsked kakao 27 gram
3.5 deciliter havregryn 123 gram
1 deciliter kokosflingor 35 gram
2–3 matsked vatten eller kaffe 30–45 gram
Garnering
kokosflingor eller pärlsocker

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Låt smöret (150 g) bli rumsvarmt. Använder du micron så kör väldigt kort tid, då för varmt smör gör det svårt att rulla bollarna.
  2. Tillsätt:
    1. socker (2 dl = 180 g)
    2. vaniljsocker (1.5 msk = 12.4 g)
    3. kakao (4.5 msk = 27 g).
    4. havregryn (3.5 dl = 123 g)
    5. kokosflingor (1 dl = 35 g)
    6. vatten (2–3 msk = 30–45 g) eller kaffe.
  3. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet med en sked.
  4. Om smeten är väldigt lös så kan du låta den stelna lite i kylskåpet.
  5. Häll kokosflingor eller pärlsocker i en skål.
  6. Ta upp lite av smeten och rulla till en boll mellan handflatorna. Rulla dom sedan i skålen och lägg på en tallrik.
  7. Blir det några över så förvara dom i kylskåpet.

Bilder

  • Blandar

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort