Flygande Jakob

☆☆☆☆☆  

#Middagar

Klassiskt recept på en kycklinggratäng med bacon, banan och eventuellt jordnötter. Söt och salt på samma gång, älskad av många — hatad av vissa.

Det går förstås även bra att använda kycklingfilé istället för grillad kyckling.

port

Ingredienser

1 styck grillad kyckling 1 styck
1 paket bacon 140 gram
3 styck banan 3 styck
1.5 deciliter chilisås 150 gram
3.5 deciliter grädde 350 gram
0–1 deciliter jordnötter 0–1 deciliter

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rensa grillad kyckling (1 st) och dela i mindre bitar. Lägg i ett jämnt lager i en form.
  3. Skär bacon (1 paket = 140 g) i små bitar, stek så det får fin färg och strö seden över kycklingen. Ta med eventuellt stekfett.
  4. Skala och skiva bananer (3 st), fördela jämnt över kycklingen.
  5. Blanda chilisås (1.5 dl = 150 g) och grädde (3.5 dl = 350 g). Häll över kycklingen.
  6. Strö över jordnötter (0–1 dl), eller vänta med dom till serveringen.
  7. Gratinera mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Flytta gärna upp formen på slutet för att få mer färg.

Servera med ris och sallad.

Bilder

  • Kyckling Kyckling i formen
  • Bacon Bacon, skuren först på längden och sedan i mindre bitar.
  • Kyckling + Bacon Kyckling och bacon
  • Kyckling, bacon och bananer Kyckling, bacon och bananer
  • Chilisås och grädde Chilisås och grädde
  • Såsen hälld i formen
  • Färdig Flygande Jakob Färdig Flygande Jakob
  • Flygande Jakob med ris

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort