Hjortronsylt

★★★★★  

#Saft och Sylt

Hjortronsylt - gott att ha till våfflor eller som varm sylt till vaniljglass.

st

Ingredienser

2 liter hjortron 1000 gram
5.5 deciliter socker 495 gram
natriumbensoat

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Rensa hjortron (2 liter = 1000 g).
  2. Varva hjortron och socker (5.5 dl = 495 g) i en gryta. Blanda inte!
  3. Låt stå svalt i 3-4 timmar.
  4. Låt koka upp långsamt på svag värme och koka sedan försiktigt i ca tio minuter. Rör inte om i grytan.
  5. Skumma av väl.
  6. Om sylten skall förvaras i glasburkar i över 10ºC så tillsätt natriumbensoat enligt förpackningens instruktioner.
  7. Häll upp den varma sylten i väl rengjorda glasburkar, ända upp till kanten. Sätt på locken direkt. Man kan även låta sylten svalna och sedan frysas in i plastburkar eller plastpåsar.

Bilder

  • Myr med hjortron.
  • Hjortron.
  • Plockar hjortron.
  • Rensade hjortron.
  • Hjortron varvat med socker.
  • Sylten kokar
  • Färdig sylt.
  • Hjortronsylt i påsar.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort