Ingredienser
1 styck | kombuchasvamp | 1 styck |
1 deciliter | kombucha | 100 gram |
100 gram | socker | 100 gram |
1 liter | vatten | 1000 gram |
2 matsked | te, grönt vitt eller svart | 2 matsked |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Koka upp vatten (1 liter = 1000 g) och tillsätt te (2 msk).
- Låt stå ca 20 minuter.
- Sila bort teet och tillsätt socker (100 g).
- Låt svalna till rumstemperatur.
- Lägg i kombuchasvampen och kombucha (1 dl = 100 g).
- Förvara i en glasburk, knyt en duk över öppningen så att svampen kan andas.
- Förvara i rumstemperatur i ca 2 veckor.
- Sila av kombuchan och förvara i kylskåp.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Jag trodde den här sidan skulle handla om vikt inte volym, så står det 2 msk Te i receptet.. när det var just te i vikt jag letade efter. Ett skämt måste det vara...
Svara