☆☆☆☆☆  

Ingredienser

1 styck kombuchasvamp 1 styck
1 deciliter kombucha 100 gram
100 gram socker 100 gram
1 liter vatten 1000 gram
2 matsked te, grönt vitt eller svart 2 matsked

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Koka upp vatten (1 liter = 1000 g) och tillsätt te (2 msk).
  2. Låt stå ca 20 minuter.
  3. Sila bort teet och tillsätt socker (100 g).
  4. Låt svalna till rumstemperatur.
  5. Lägg i kombuchasvampen och kombucha (1 dl = 100 g).
  6. Förvara i en glasburk, knyt en duk över öppningen så att svampen kan andas.
  7. Förvara i rumstemperatur i ca 2 veckor.
  8. Sila av kombuchan och förvara i kylskåp.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort