Korv Stroganoff

☆☆☆☆☆  

#Middagar

Korv Stroganoff är en lättlagad och ofta väldigt uppskattad korvgryta. Vill man så kan man ha lite extra ingredienser, exempelvis några champinjoner eller ett par morötter.

port

Ingredienser

500 gram falukorv 500 gram
1 styck gul lök, stor 1 styck
1–2 klyftor vitlök 1–2 klyftor
1 matsked smör 14.3 gram
2 matsked tomatpuré 36 gram
1 tesked dijonsenap 5.5 gram
2 deciliter grädde 200 gram
1 deciliter mjölk 100 gram
0.33 tesked sambal oelek 0.33 tesked
oregano
salt
svartpeppar

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Skär falukorv (500 g) i bitar och hacka gul lök (1 st) och vitlök (1–2 klyftor).
  2. Hetta upp en stekpanna, lägg i smör (1 msk = 14.3 g) och stek falukorven tills den fått lite färg. Tillsätt lök och stek tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt:
    1. grädde (2 dl = 200 g)
    2. mjölk (1 dl = 100 g)
    3. tomatpuré (2 msk = 36 g)
    4. dijonsenap (1 tsk = 5.5 g)
    5. sambal oelek (0.33 tsk) (mängden sambal oelek gör att jag känner att något finns där, men gör inte rätten så stark att barnen protesterar).
  4. Låt koka några minuter och smaka sedan av med salt och svartpeppar.
  5. Strö över lite smulad torkad oregano.

Servera med ris eller pasta.

Bilder

  • Ingredienser Ingredienser.
  • Korv Stroganoff Korv Stroganoff.
  • Korv Stroganoff med Choritzo

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort