port
Ingredienser
4 styck | kycklingfilé | 500 gram |
2 styck | gul lök | 2 styck |
1 styck | paprika | 1 styck |
2 deciliter | grädde | 200 gram |
2 deciliter | mjölk | 200 gram |
5 matsked | mango chutney | 120 gram |
1 matsked | sojasås | 21 gram |
svartpeppar, mald | ||
salt |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Börja med att koka ris.
- Strimla kycklingfiléer (4 st = 500 g) och stek i smör i en stekpanna tills dom får fin yta. De behöver inte bli genomstekta.
- Skala och strimla gul lök (2 st) och paprika (1 st).
- Tillsätt följande i stekpannan:
- Löken och paprikan.
- grädde (2 dl = 200 g)
- mjölk (2 dl = 200 g)
- sojasås (1 msk = 21 g)
- mango chutney (5 msk = 120 g)
Servera med en sallad, eller haricots verts, och ris.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆