☆☆☆☆☆   2 timmar 

#Pizza

port

Ingredienser

300 gram surdegsgrund 300 gram
2.5 deciliter vatten 250 gram
7.5 deciliter vetemjöl special 450 gram
2 tesked socker 9 gram
2 tesked salt 12.5 gram
2 matsked olivolja 27 gram

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Blanda alla ingredienser ordentligt i en bunke:
    1. surdegsgrund (300 g)
    2. vatten (2.5 dl = 250 g)
    3. vetemjöl special (7.5 dl = 450 g)
    4. socker (2 tsk = 9 g)
    5. salt (2 tsk = 12.5 g)
    6. olivolja (2 msk = 27 g)
  2. Låt degen vila ca 45 minuter i rumstemperatur.
  3. Dela i {amount} delar och forma till bollar genom att vika in kanten mot mitten, rotera ett kvarts varv, vik in igen, och så vidare i ca två varv.
  4. Vänd bollarna så att skarven ligger nedåt och lägg dom sedan på en bricka.
  5. Pensla med lite olivolja (för att inte plasten skall fastna) och täck med plastfolie.
  6. Låt jäsa ca en timme i rumstemperatur eller 8-24 timmar i kylskåp.
  7. Följ receptet på pizza.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort