☆☆☆☆☆  

#Pizza

Pizzasalladen blir mycket godare om den får stå till sig länge, så gör den gärna dagen innan den skall ätas och låt den stå i kylskåpet ett dygn.

port

Ingredienser

0.25 styck vitkålshuvud 0.25 styck
0.5 deciliter olivolja 45 gram
0.5 deciliter vitvinsvinäger 50 gram
0.25 deciliter vatten 25 gram
0.33 deciliter socker 29.7 gram
1 tesked salt 6.3 gram
1 kryddmått svartpeppar, mald 1 kryddmått

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Strimla vitkål (0.25 st) och lägg det i en bunke.
  2. Knåda med händerna en stund så att kålen blir mjuk.
  3. Ta fram en gryta och häll i:
    1. olivolja (0.5 dl = 45 g)
    2. vitvinsvinäger (0.5 dl = 50 g)
    3. vatten (0.25 dl = 25 g)
    4. socker (0.33 dl = 29.7 g)
    5. salt (1 tsk = 6.3 g)
  4. Låt koka upp och blanda så att socker och salt löses upp.
  5. Häll den varma dressingen över vitkålen, tillsätt svartpeppar (1 krm) och blanda.
  6. Förvara några timmar i kylen, helst ett dygn. Blanda då och då under tiden.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort