Scones

☆☆☆☆☆   25 minuter

#Bröd

Scones är ett snabbt och enkelt bröd som bakas med bakpulver istället för jäst. Detta gör att det inte behöver jäsa innan det gräddas, vilket förkortar tiden det tar att göra brödet.

Receptet nedan är för fyra runda scones-kakor.

st

Ingredienser

8 deciliter vetemjöl 480 gram
1 tesked salt 6.3 gram
4 tesked bakpulver 12 gram
100 gram smör 100 gram
3 deciliter mjölk 300 gram

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Sätt på ugnen på 250 grader.
  2. Blanda vetemjöl (8 dl = 480 g), salt (1 tsk = 6.3 g) och bakpulver (4 tsk = 12 g) i en bunke.
  3. Finfördela smör (100 g) i skålen med fingrarna till en grynig massa.
  4. Tillsätt mjölk (3 dl = 300 g) och rör ihop till en slät deg.
  5. Dela degen i 4 delar.
  6. Platta ut varje del till ca femton centimeter runda kakor, placera på bakplåtspapper på en plåt.
  7. Skär varje kaka korsvis och nagga kakorna med en gaffel.
  8. Grädda mitt i ugnen tills dom fått färg, ca tio minuter.

Servera nygräddade med exempelvis smör, ost, marmelad och/eller honung.

Bilder

  • Ingredienser
  • Klar för gräddning
  • Färdig scones

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort