Tomatsås till pizza

★★★★★  

#Pizza

Enkel och god tomatsås till pizza. Tomatsåsen behöver inte koka (det görs ändå i ugnen på pizzan), mixa bara med en stavmixer och sedan är den klar att användas.

Får man tomatsås över så går det bra att frysa, förslagsvis i en form för stora isbitar - så kan man ta fram så mycket man behöver nästa gång. Överbliven tomatsås går också bra att använda i andra rätter, exempelvis köttfärssås.

st

Ingredienser

400 gram krossade tomater, gärna märket Mutti 400 gram
1 matsked olivolja 13.5 gram
2 styck vitlöksklyftor 2 styck
2 tesked socker 9 gram
0.5 tesked salt 3.1 gram
1 kryddmått svartpeppar, mald 1 kryddmått
1 tesked oregano 1 tesked
1 tesked basilika 1 tesked

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Ta fram en skål och tillsätt:
    1. krossade tomater (400 g), gärna av märket Mutti
    2. olivolja (1 msk = 13.5 g)
    3. vitlöksklyftor (2 st)
    4. socker (2 tsk = 9 g)
    5. oregano (1 tsk)
    6. basilika (1 tsk)
    7. salt (0.5 tsk = 3.1 g)
    8. svartpeppar (1 krm)
  2. Mixa med en stavmixer till en slät konsistens.

Använd tomatsåsen till pizza.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort