☆☆☆☆☆  

Amerikanska pannkakor är tjockare är vanliga pannkakor. De här är lite sötare, gott till en lyxig frukost. Receptet är för åtta stycken pannkakor av storleken ungefär som stekta ägg.

st

Ingredienser

2.5 deciliter vetemjöl 150 gram
2 tesked bakpulver 6 gram
1 kryddmått salt 1.25 gram
1 matsked socker 13.5 gram
1 tesked vaniljsocker 2.75 gram
1 styck ägg 1 styck
2.5 deciliter mjölk 250 gram
25 gram smör 25 gram

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Smält smör (25 g) och låt det svalna något.
  2. Blanda:
    1. vetemjöl (2.5 dl = 150 g)
    2. bakpulver (2 tsk = 6 g)
    3. salt (1 krm = 1.25 g)
    4. socker (1 msk = 13.5 g)
    5. vaniljsocker (1 tsk = 2.75 g)
  3. Vispa sedan ner:
    1. mjölk (2.5 dl = 250 g)
    2. ägg (1 st)
    3. smör (25 g)
  4. Stek ca 10 centimeter stora pannkakor i lite smör i en stekpanna.
  5. Servera med exempelvis sylt, socker eller lönnsirap.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort