Amerikanska pannkakor är tjockare är vanliga pannkakor. De här är lite sötare, gott till en lyxig frukost. Receptet är för åtta stycken pannkakor av storleken ungefär som stekta ägg.
st
Ingredienser
2.5 deciliter | vetemjöl | 150 gram |
2 tesked | bakpulver | 6 gram |
1 kryddmått | salt | 1.25 gram |
1 matsked | socker | 13.5 gram |
1 tesked | vaniljsocker | 2.75 gram |
1 styck | ägg | 1 styck |
2.5 deciliter | mjölk | 250 gram |
25 gram | smör | 25 gram |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Smält smör (25 g) och låt det svalna något.
- Blanda:
- vetemjöl (2.5 dl = 150 g)
- bakpulver (2 tsk = 6 g)
- salt (1 krm = 1.25 g)
- socker (1 msk = 13.5 g)
- vaniljsocker (1 tsk = 2.75 g)
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆