
En mycket smakrik kinesisk rätt med nötfärs och glasnudlar. Flera ingredienser köps i en asiatisk livsmedelsbutik.
port
Ingredienser
Marinad |
||
1 tesked | ljus sojasås | 1 tesked |
1 tesked | shaoxing risvin | 1 tesked |
1 tesked | sesamolja | 1 tesked |
Övrigt |
||
2 matsked | ingefära | 2 matsked |
2 styck | vitlöksklyftor | 2 styck |
0.5 deciliter | salladslök eller purjolök | 0.5 deciliter |
1 tesked | chilipasta (toban jiang) | 1 tesked |
Sås |
||
2 matsked | ljus sojasås | 2 matsked |
2 matsked | shaoxing risvin | 2 matsked |
0.5 tesked | salt | 3.1 gram |
1 tesked | socker | 4.5 gram |
1 tesked | sesamolja | 1 tesked |
0.5 styck | buljongtärning, kyckling | 0.5 styck |
3 deciliter | vatten | 300 gram |
Ingredienser |
||
300 gram | nötfärs | 300 gram |
200 gram | glasnudlar | 200 gram |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
Marinering
- Ta fram en skål, tillsätt:
- nötfärs (300 g)
- ljus sojasås (1 tsk)
- shaoxing risvin (1 tsk)
- sesamolja (1 tsk)
Grönsaker
- Ta fram en till skål, tillsätt:
- ingefära (2 msk), finhackad
- vitlöksklyftor (2 st), finhackade
- salladslök (0.5 dl) eller purjolök, finhackad
- chilipasta (1 tsk)
Sås
- Ta fram en till skål, tillsätt:
- ljus sojasås (2 msk)
- shaoxing risvin (2 msk)
- salt (0.5 tsk = 3.1 g)
- socker (1 tsk = 4.5 g)
- sesamolja (1 tsk)
- kycklingbuljongtärning (0.5 st)
- vatten (3 dl = 300 g)
Woka
- Lägg glasnudlarna (200 g) i kallt vatten i tre minuter, häll sedan av vattnet.
- Hetta upp en wok- eller stekpanna. Häll i lite olja och stek köttet i omgångar på hög värme. Häll över köttet på en tallrik.
- Hetta upp stekpannan på nytt. Tillsätt lite olja och woka ingefäran, vitlöken, löken och chilipastan i ca 10-15 sekunder.
- Tillsätt köttet och rör runt. Tillsätt sedan såsen och nudlarna. Sänk värmen och koka några minuter tills såsen nästan kokat bort. Rör om några gånger under tiden.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Ingredienser.
-
Wokat klart.
-
Kokar med nudlarna.
-
Serverat.