
Detta är en smuläppelpaj med sirap i smuldegen, vilket ger den en knaprig och god knäck-smak.
Använd gärna vinteräpplen i pajen, då dom ofta är lite syrligare.
port
Ingredienser
Smuldeg |
||
150 gram | smör | 150 gram |
3 deciliter | havregryn | 105 gram |
1.75 deciliter | socker | 158 gram |
2.5 deciliter | vetemjöl | 150 gram |
0.5 tesked | bakpulver | 1.5 gram |
1 kryddmått | salt | 1.25 gram |
0.5 deciliter | sirap, ljus | 70 gram |
Övrigt |
||
4–5 styck | äpplen | 4–5 styck |
1–2 matsked | socker | 13.5–27 gram |
1 tesked | kanel | 2 gram |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Sätt på ugnen på 180 grader.
- Smält smör (150 g) i en bunke. Det behöver bara vara mjukt, inte helt smält.
- Tillsätt sedan:




Servera med vispad grädde, glass eller vaniljsås.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Blandad smuldeg
-
Äppelskivor med socker och kanel.
-
Äppelpaj innan ugnen
-
Färdig äppelpaj.