
Väldigt gott tillbehör till all sorts grillad mat. Det salta från bacon, söta från dadlar och sedan lite rökig smak på det gör dom väldigt goda! Det går även bra att steka bacon-dadlarna.
I receptet så delas både bacon och dadlar på mitten, men testa dig gärna fram till något som du tycker passar. Är det exempelvis för mycket bacon så kan dom delas i tre istället.
st
Ingredienser
1 paket | bacon | 140 gram |
5–8 styck | dadlar | 5–8 styck |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Dela bacon på mitten. Räkna bitarna.
- Dela dadlar (5–8 st) i två delar, ta bort kärnan. Är det riktigt stora dadlar så dela i tre. Gör så många som du har bacon-bitar.
- Rulla in dadeln i baconet. Placera på en tallrik med skarven nedåt.
- Grilla eller stek bacon-dadlarna tills dom fått fin färg.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Baconlindade dadlar kan även grillas i halster.
Det går även att göra dessa i ugn. 220grader i 20min.
Svara