
Snabblagad pastarätt med bacon. Går även bra att göra med annan ost än parmesanost, men ta gärna någon med lite mer smak än vanlig hushållsost.
port
Ingredienser
300 gram | spaghetti | 300 gram |
1 tesked | olivolja | 4.5 gram |
140 gram | bacon | 140 gram |
1 styck | gul lök | 1 styck |
1 klyftor | vitlök | 1 klyftor |
2 styck | ägg | 2 styck |
0.75 deciliter | grädde | 75 gram |
100 gram | parmesanost, riven | 100 gram |
0.5 tesked | salt | 3.1 gram |
0.5 kryddmått | svartpeppar | 0.5 kryddmått |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Börja koka spaghetti (300 g) i vatten och olivolja (1 tsk = 4.5 g).
- Skär bacon (140 g) i små bitar.
- Hacka gul lök (1 st) och vitlök (1 klyftor) fint.
- Knaperstek bacon och häll över i en skål.
- Stek löken tills den är genomstekt, häll över i samma skål.
- Riv parmesanost (100 g) och lägg i en ny skål.
- Tillsätt ägg (2 st), grädde (0.75 dl = 75 g), salt (0.5 tsk = 3.1 g) och svartpeppar (0.5 krm). Vispa lätt.
- När spaghettin kokat klart, häll av vattnet. Häll sedan innehållet i de två skålarna över pastan och rör kraftigt.
Servera med svartpeppar och eventuellt lite färsk persilja.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Stekt bacon och lök + riven ost.
-
Äggblandning med ost.
-
Carbonara med penne-pasta