Enkel pasta carbonara

★★★★☆  

#Middagar

Snabblagad pastarätt med bacon. Går även bra att göra med annan ost än parmesanost, men ta gärna någon med lite mer smak än vanlig hushållsost.

port

Ingredienser

300 gram spaghetti 300 gram
1 tesked olivolja 4.5 gram
140 gram bacon 140 gram
1 styck gul lök 1 styck
1 klyftor vitlök 1 klyftor
2 styck ägg 2 styck
0.75 deciliter grädde 75 gram
100 gram parmesanost, riven 100 gram
0.5 tesked salt 3.1 gram
0.5 kryddmått svartpeppar 0.5 kryddmått

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Börja koka spaghetti (300 g) i vatten och olivolja (1 tsk = 4.5 g).
  2. Skär bacon (140 g) i små bitar.
  3. Hacka gul lök (1 st) och vitlök (1 klyftor) fint.
  4. Knaperstek bacon och häll över i en skål.
  5. Stek löken tills den är genomstekt, häll över i samma skål.
  6. Riv parmesanost (100 g) och lägg i en ny skål.
  7. Tillsätt ägg (2 st), grädde (0.75 dl = 75 g), salt (0.5 tsk = 3.1 g) och svartpeppar (0.5 krm). Vispa lätt.
  8. När spaghettin kokat klart, häll av vattnet. Häll sedan innehållet i de två skålarna över pastan och rör kraftigt.

Servera med svartpeppar och eventuellt lite färsk persilja.

Bilder

  • Ingredienser Stekt bacon och lök + riven ost.
  • Sås Äggblandning med ost.
  • Carbonara med penne-pasta

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort