Fläskfilé i chutneysås

☆☆☆☆☆  

#Middagar

port

Ingredienser

500 gram fläskfile 500 gram
200 gram champinjoner 200 gram
1–2 matsked smör 14.3–28.5 gram
0.25 tesked salt 1.56 gram
1 kryddmått svartpeppar 1 kryddmått
0.5 deciliter mango chutney 80 gram
2.5 deciliter grädde 250 gram
1 styck buljongtärning, kött 1 styck
1 deciliter vatten 100 gram
0.5–1 matsked sojasås 10.5–21 gram
1 tesked vinäger, vitvin 5 gram
0.5 tesked ingefära, mald 0.5 tesked

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Putsa fläskfile (500 g) från hinnor och skär den i 2-3cm tjocka skivor.
  2. Skölj champinjoner (200 g) och stek dem i en het stekpanna med lite vatten tills vattnet kokat bort och svampen fått färg. Lägg dom sedan på ett fat.
  3. Salta (0.25 tsk = 1.56 g) och peppra (1 krm) filé-bitarna och stek dom sedan snabbt i omgångar i lite smör (1–2 msk = 14.3–28.5 g) tills dom fått fin färg, lägg åt sidan på ett fat.
  4. Lägg champinjoner och kött i stekpannan igen, eller i en stekgryta.
  5. Tillsätt:
    1. mango chutney (0.5 dl = 80 g)
    2. grädde (2.5 dl = 250 g)
    3. buljongtärning (1 st)
    4. vatten (1 dl = 100 g)
    5. sojasås (0.5–1 msk = 10.5–21 g)
    6. vinäger (1 tsk = 5 g)
    7. ingefära (0.5 tsk)
  6. Låt koka upp och koka sedan på låg värme i ca fem minuter.

Servera med exempelvis ris eller klyftpotatis.

Bilder

  • Champinjoner innan stekning
  • Champinjoner efter stekning
  • Fläskfilé
  • Brynt fläskfilé
  • Fläskfilén kokar
  • Fläskfilé med chutneysås serverat

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort