port
Ingredienser
400 gram | wienerkorv | 400 gram |
1 deciliter | purjolök, strimlad | 1 deciliter |
2 matsked | riven ingefära | 2 matsked |
1.5 tesked | curry | 1.5 tesked |
2 styck | stora morötter | 2 styck |
2 deciliter | grädde | 200 gram |
1 deciliter | mjölk | 100 gram |
2 matsked | smör | 28.5 gram |
2 styck | klyftor vitlök | 2 styck |
svartpeppar | ||
idealmjöl |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Skiva wienerkorv (400 g), riv ingefära (2 msk), skär morötter (2 st) i bitar och strimla purjolök (1 dl).
- Smält smör (2 msk = 28.5 g) i en stekpanna och lägg i curry (1.5 tsk). Låt fräsa en minut.
- Lägg i korven och ingefäran i grytan. Pressa vitlöksklyftor (2 st) och lägg i grytan. Låt steka ett par minuter.
- Lägg ner morotsbitarna, och häll på grädde (2 dl = 200 g) och mjölk (1 dl = 100 g). Låt koka ungefär fem minuter tills morötterna är lagom mjuka.
- Häll i mer grädde och/eller mjölk om du vill ha mer sås. Red med idealmjöl om såsen är för tunn.
- Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera med ris.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆