port
Ingredienser
900 gram | kycklingfilé | 900 gram |
olivolja | ||
1 kryddmått | svartpeppar | 1 kryddmått |
0.5 tesked | salt | 3.1 gram |
1.5 deciliter | vatten | 150 gram |
2.5 deciliter | grädde | 250 gram |
1.5 matsked | kycklingfond | 1.5 matsked |
8 styck | soltorkade tomater | 8 styck |
0.5 matsked | rosmarin, torkad | 0.5 matsked |
0.5 tesked | sambal oelek | 0.5 tesked |
15 styck | oliver, gröna | 15 styck |
idealmjöl |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Om du har torra soltorkade tomater; blöttlägg dom i vatten.
- Skär kycklingfiléerna (900 g) i mindre bitar.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna.
- Krydda kycklingen med salt (0.5 tsk = 3.1 g) och svartpeppar (1 krm) och bryn dom snabbt i omgångar på hög värme. Dom skall inte genomstekas, endast få fin färg.
- Häll över vatten (1.5 dl = 150 g), grädde (2.5 dl = 250 g) och kycklingfond (1.5 msk).
- Skiva soltorkade tomater (8 st), och lägg dom i pannan.
- Tillsätt rosmarin (0.5 msk), och sambal oelek (0.5 tsk).
- Koka under lock på svag värme i ca femton minuter.
- Om kycklingbitarna är tjocka, skär gärna ett snitt i tjockaste biten för att testa om den är genomstekt.
- Red såsen med idealmjöl.
- Skiva oliver (15 st) och rör ner i pannan.
Servera med kokt ris.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Stek filéerna på hög värme. Dom skall inte genomstekas, bara få fin yta.
-
Stekt filéer.
-
Skivade soltorkade tomater.
-
Klart!