Kycklinggryta med stark curry

☆☆☆☆☆   30 minuter

#Middagar

En kycklingrätt med mycket smak av curry. Rensar man kycklingen i förväg så är den också väldigt snabblagad. Har även testat att göra med quorn-bitar istället för kyckling, blir ännu snabbare och även vegetarisk om man också byter ut buljongen till grönsaksbuljong.

port

Ingredienser

1 styck grillad kyckling 1 styck
50 gram smör 50 gram
1 matsked curry 1 matsked
1 matsked vetemjöl 9 gram
3.5 deciliter vatten 350 gram
1 styck buljongtärning, höns 1 styck
1 deciliter grädde 100 gram
1 styck ägg, gulan 1 styck

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Rensa den grillade kycklingen (1 st) och dela i mindre delar.
  2. Koka upp vatten (3.5 dl = 350 g).
  3. Smält smör (50 g) i en kastrull och fräs curryn (1 msk) i smöret i en minut.
  4. Rör ner vetemjöl (1 msk = 9 g) i grytan och häll sedan i vattnet (3.5 dl = 350 g).
  5. Tillsätt buljongtärning (1 st) och låt sedan koka i fem minuter.
  6. Tillsätt kycklingen och grädde (1 dl = 100 g). Koka upp så att grytan blir varm (men den behöver inte koka mer).
  7. Ta av grytan från plattan och rör ner äggulan (1 st).

Servera med ris.

Bilder

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort