
30 minuter
En kycklingrätt med mycket smak av curry. Rensar man kycklingen i förväg så är den också väldigt snabblagad. Har även testat att göra med quorn-bitar istället för kyckling, blir ännu snabbare och även vegetarisk om man också byter ut buljongen till grönsaksbuljong.
port
Ingredienser
1 styck | grillad kyckling | 1 styck |
50 gram | smör | 50 gram |
1 matsked | curry | 1 matsked |
1 matsked | vetemjöl | 9 gram |
3.5 deciliter | vatten | 350 gram |
1 styck | buljongtärning, höns | 1 styck |
1 deciliter | grädde | 100 gram |
1 styck | ägg, gulan | 1 styck |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Rensa den grillade kycklingen (1 st) och dela i mindre delar.
- Koka upp vatten (3.5 dl = 350 g).
- Smält smör (50 g) i en kastrull och fräs curryn (1 msk) i smöret i en minut.
- Rör ner vetemjöl (1 msk = 9 g) i grytan och häll sedan i vattnet (3.5 dl = 350 g).
- Tillsätt buljongtärning (1 st) och låt sedan koka i fem minuter.
- Tillsätt kycklingen och grädde (1 dl = 100 g). Koka upp så att grytan blir varm (men den behöver inte koka mer).
- Ta av grytan från plattan och rör ner äggulan (1 st).
Servera med ris.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆