
En yoghurtbaserad sås med lime och honung. Såsen passar till mycket; grillat, fisk, buffé med mera.
port
Ingredienser
4 deciliter | turkisk yoghurt | 400 gram |
1 styck | lime | 1 styck |
0.5 styck | vitlök, klyfta | 0.5 styck |
1 kryddmått | salt | 1.25 gram |
0.5 kryddmått | svartpeppar, mald | 0.5 kryddmått |
1 tesked | honung | 6 gram |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Tvätta lime (1 st) och riv skalet. Ta endast det yttersta gröna skalet, det vita innanför gör såsen besk.
- Lägg skalet i en skål och pressa ur saften ur limen över skalet.
- Tillsätt:
- turkisk yoghurt (4 dl = 400 g)
- honung (1 tsk = 6 g)
- vitlök (0.5 st), skala och pressa klyftorna
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Lime med delar av skalet bortrivet.
-
Limesås-ingredienser
-
Färdig limesås