Mandelmassa

☆☆☆☆☆  

Hemgjord mandelmassa är både gott och väldigt smidigt att göra. Kan ofta också vara enklare att ha en påse sötmandel än en tub köpt mandelmassa hemma.

Den färdiga mandelmassan kan vara rätt hård när den är klar, men det gör inget då man blandar med lite av inkråmet och mjölk eller grädde när man gör semlorna.

Receptet nedan räcker till ca sex semlor, men hur mycket man behöver beror förstås på hur mycket man tycker om att ha i semlorna.

st

Ingredienser

100 gram sötmandel 100 gram
1 deciliter socker 90 gram

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Lägg sötmandel (100 g) i blöt i minst 10 timmar, gärna mer.
  2. Häll mandeln i ett durkslag och låt rinna av.
  3. Om du vill så skala mandeln, men det behövs inte.
  4. Mixa mandel och socker (1 dl = 90 g) till en smet, det tar några minuter. Blir det för torrt och inte vill gå ihop sig så tillsätt en halv tesked vatten.

Använd till semlor.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort