☆☆☆☆☆  

#Pizza

Receptet nedan kommer från ett YouTube-klipp med Vito Iacopelli och Pro Home Cooks. Rekommenderas starkt att titta på innan du bakar!

st

Ingredienser

Poolish
200 gram vatten
2 gram torrjäst
5 gram honung
200 gram Tipo 00-mjöl
Deg
300 gram vatten
20 gram salt
300 gram Manitoba Cream-mjöl
200 gram Tipo 00-mjöl

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

Poolish

  1. Blanda:
    1. Rumstempererat vatten (200 g)
    2. torrjäst (2 g)
    3. honung (5 g)
  2. Tillsätt sedan Tipo 00-mjöl (200 g) och blanda väl.
  3. Låt stå en timme i rumstemperatur.
  4. Förvara i kylen i 12-16 timmar.

Deg

  1. Blanda:
    1. Rumstempererat vatten (300 g)
    2. salt (20 g)
  2. Tillsätt sedan:
    1. Poolishen
    2. manitoba cream (300 g)
    3. tipo 00 (200 g)
  3. Blanda i bunken och sedan för hand. Degen kommer till en början vara väldigt kletig, men tillsätt inget mer mjöl.
  4. Kladda på lite olivolja och låt vila på bänken i 15 minuter.
  5. Vik degen några gånger, kladda på olivolja på nytt, täck med plastfolie och låt sedan vila i 60 minuter.
  6. Dela degen i 5 delar, ca 240 gram styck, forma jämna bollar och lägg dom på en bricka.
  7. Täck med plastfolie (se till att det är tätt) och låt sedan jäsa i rumstemperatur i ca 60 minuter.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort