
Syrlig men söt picklad rödlök. Gott som tillbehör till många olika sorters middagar.
Vill man använda gurka istället för rödlök så koka inte vätskan. "Slarvskala" gurkan, skiva den med en osthyvel och lägg den sedan i lagen.
port
Ingredienser
0.5 deciliter | ättiksprit (12%) | 50 gram |
1.5 deciliter | vatten | 150 gram |
1 deciliter | socker | 90 gram |
1 tesked | salt | 6.3 gram |
2 styck | röd lök | 2 styck |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Skala röd lök (2 st), dela på mitten och skär sedan i tunna skivor.
- Koka upp:
- ättiksprit (0.5 dl = 50 g)
- vatten (1.5 dl = 150 g)
- socker (1 dl = 90 g)
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Rödlöken kokar i lagen.
-
Picklad rödlök.
-
Skivad gurka.
-
Picklad gurka.