☆☆☆☆☆  

#Bröd

Snabbt bröd på bakpulver som man grillar på pinne över öppen eld. Tycker det här är mer ett roligt tillbehör till när man grillar korv, inte att man använder det istället för vanligt korvbröd. Mängden deg per portion är därmed satt rätt lågt i receptet (0.5 deciliter mjöl per person).

port

Ingredienser

3 deciliter vetemjöl 180 gram
0.25 tesked salt 1.56 gram
1 tesked bakpulver 3 gram
25 gram smör 25 gram
1.25 deciliter vatten 125 gram

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Ta fram en bunke och blanda ner:
    1. vetemjöl (3 dl = 180 g)
    2. salt (0.25 tsk = 1.56 g)
    3. bakpulver (1 tsk = 3 g)
  2. Skär tunna skivor smör (25 g) med en hosthyvel ner i bunken.
  3. Knåda till en smidig deg. Man skall kunna hantera den med fingrarna sedan, så tillsätt lite mer mjöl om det behövs.
  4. Förvara i kylen i en burk med lock.

När du grillar så ta en degklump med fingrarna och snurra mellan handflatorna till en långsmal korv. Vira degen runt en grillpinne och grilla sedan tills den fått fin färg och är genom-bakad.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort