Snabbt bröd på bakpulver som man grillar på pinne över öppen eld. Tycker det här är mer ett roligt tillbehör till när man grillar korv, inte att man använder det istället för vanligt korvbröd. Mängden deg per portion är därmed satt rätt lågt i receptet (0.5 deciliter mjöl per person).
port
Ingredienser
3 deciliter | vetemjöl | 180 gram |
0.25 tesked | salt | 1.56 gram |
1 tesked | bakpulver | 3 gram |
25 gram | smör | 25 gram |
1.25 deciliter | vatten | 125 gram |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Ta fram en bunke och blanda ner:
När du grillar så ta en degklump med fingrarna och snurra mellan handflatorna till en långsmal korv. Vira degen runt en grillpinne och grilla sedan tills den fått fin färg och är genom-bakad.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆