
Bästa knepet för att lyckas med hemmagjord pizza är att använda en baksten. Finns att köpa för ca 400-800kr och går förstås även utmärkt att använda för att baka bröd på. Bakstenar används för att hålla temperaturen i ugnen och gör även att man får en knaprig och fint ljusbrun undersida på pizzan.
Det kan vara lite klurigt att få en jämn, rund och fin pizza som på en "riktig" pizzeria, men om man råkar få lite udda form på pizzan så blir det gott ändå. Vill man fuska med en kavel så går det också bra.
Recepten kommer från Marin Johansson bok Bröd och Pizza. Se gärna en kort film på hur Martin bakar ut sin pizza.
Pizzadeg
Följ receptet på pizzadeg.
Tomatsås
Receptet på tomatsås används i alla pizzor förutom efterrättspizzan.
Ost
En mild ost-sort fungerar bra till pizza, exempelvis Arla Herrgård 26%. Mozzarella på pizza kan heller aldrig gå fel.
Ingredienser
SALAMIPIZZA |
||
1 deciliter | ost, riven | 1 deciliter |
salami | ||
EFTERRÄTTSPIZZA MED PÄRON OCH VIT CHOKLAD |
||
125 gram | mascarpone | 125 gram |
1 styck | päron | 1 styck |
75 gram | vit choklad | 75 gram |
0.5 deciliter | valnötter | 0.5 deciliter |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
SALAMIPIZZA

EFTERRÄTTSPIZZA MED PÄRON OCH VIT CHOKLAD
- Förberedelser:
- Skiva päron (1 st) så tunt du kan, eller med mandolin.
- Hacka vit choklad (75 g) och valnötter (0.5 dl) grovt.
- Bred på mascarpone (125 g).
- Fördela päronskivorna på osten.
- Strö över choklad och valnötter.

Bilder
-
Salamipizza
-
Efterrättspizza med päron och vit choklad.