Ingredienser
2 styck | choritzo | 2 styck |
1 styck | schalottenlök | 1 styck |
1 styck | vitlök, klyfta | 1 styck |
2 matsked | basilika, färsk | 2 matsked |
1 deciliter | rödvin | 1 deciliter |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Skär choritzon (2 st) i halvcentimeter-tjocka skivor, gärna lite på snedden.
- Bryn korven i olja eller smör på hög värme.
- När de fått fin färg, tillsätt finhackad schalottenlök (1 st) och vitlöksklyfta (1 st).
- När löken mjuknat, tillsätt rödvin (1 dl).
- Låk koka långsamt tills nästan allt vin kokat bort.
- Grovhacka basilika (2 msk), tillsätt och rör om precis innan servering.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Ingredienser
-
Steker korv och lök
-
Vinet reduceras
-
Klart.