Rödvinsbrässerad chorizo

☆☆☆☆☆  

#Tapas

Ingredienser

2 styck choritzo 2 styck
1 styck schalottenlök 1 styck
1 styck vitlök, klyfta 1 styck
2 matsked basilika, färsk 2 matsked
1 deciliter rödvin 1 deciliter

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Skär choritzon (2 st) i halvcentimeter-tjocka skivor, gärna lite på snedden.
  2. Bryn korven i olja eller smör på hög värme.
  3. När de fått fin färg, tillsätt finhackad schalottenlök (1 st) och vitlöksklyfta (1 st).
  4. När löken mjuknat, tillsätt rödvin (1 dl).
  5. Låk koka långsamt tills nästan allt vin kokat bort.
  6. Grovhacka basilika (2 msk), tillsätt och rör om precis innan servering.

Bilder

  • Ingredienser
  • Steker korv och lök
  • Vinet reduceras
  • Klart.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort