
25 minuter
Scones är ett snabbt och enkelt bröd som bakas med bakpulver istället för jäst. Detta gör att det inte behöver jäsa innan det gräddas, vilket förkortar tiden det tar att göra brödet.
Receptet nedan är för fyra runda scones-kakor.
st
Ingredienser
8 deciliter | vetemjöl | 480 gram |
1 tesked | salt | 6.3 gram |
4 tesked | bakpulver | 12 gram |
100 gram | smör | 100 gram |
3 deciliter | mjölk | 300 gram |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Sätt på ugnen på 250 grader.
- Blanda vetemjöl (8 dl = 480 g), salt (1 tsk = 6.3 g) och bakpulver (4 tsk = 12 g) i en bunke.
- Finfördela smör (100 g) i skålen med fingrarna till en grynig massa.
- Tillsätt mjölk (3 dl = 300 g) och rör ihop till en slät deg.
- Dela degen i 4 delar.
- Platta ut varje del till ca femton centimeter runda kakor, placera på bakplåtspapper på en plåt.
Skär varje kaka korsvis och nagga kakorna med en gaffel.
- Grädda mitt i ugnen tills dom fått färg, ca tio minuter.
Servera nygräddade med exempelvis smör, ost, marmelad och/eller honung.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Ingredienser
-
Klar för gräddning
-
Färdig scones