Tomatsås till pizza

★★★★★  

#Pizza

Enkel och god tomatsås till pizza. Tomatsåsen behöver inte koka (det görs ändå i ugnen på pizzan), mixa bara med en stavmixer och sedan är den klar att användas.

Får man tomatsås över så går det bra att frysa, förslagsvis i en form för stora isbitar - så kan man ta fram så mycket man behöver nästa gång. Överbliven tomatsås går också bra att använda i andra rätter, exempelvis köttfärssås.

st

Ingredienser

400 gram krossade tomater, gärna märket Mutti 400 gram
1 matsked olivolja 13.5 gram
2 styck vitlöksklyftor 2 styck
2 tesked socker 9 gram
0.5 tesked salt 3.1 gram
1 kryddmått svartpeppar, mald 1 kryddmått
1 tesked oregano 1 tesked
1 tesked basilika 1 tesked

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Ta fram en skål och tillsätt:
    1. krossade tomater (400 g), gärna av märket Mutti
    2. olivolja (1 msk = 13.5 g)
    3. vitlöksklyftor (2 st)
    4. socker (2 tsk = 9 g)
    5. oregano (1 tsk)
    6. basilika (1 tsk)
    7. salt (0.5 tsk = 3.1 g)
    8. svartpeppar (1 krm)
  2. Mixa med en stavmixer till en slät konsistens.

Använd tomatsåsen till pizza.

Kommentarer

Liselott   Maj 2022

MYCKET god och lättlagad tomatsås. Fräschare än sås man kokar.

Svara
Liselotte WW   Januari 2022

Fungerade även med passerade tomater, enda som fanns hemma!

Svara
Liselotte WW   Januari 2022

Fungerade även med passerade tomater, enda som fanns hemma!

Svara
Sven   April 2021

Mycket bra. Gjorde den dagen innan användning.

Svara

Av: - Ändra | Ta bort