
Enkel och god tomatsås till pizza. Tomatsåsen behöver inte koka (det görs ändå i ugnen på pizzan), mixa bara med en stavmixer och sedan är den klar att användas.
Får man tomatsås över så går det bra att frysa, förslagsvis i en form för stora isbitar - så kan man ta fram så mycket man behöver nästa gång. Överbliven tomatsås går också bra att använda i andra rätter, exempelvis köttfärssås.
st
Ingredienser
400 gram | krossade tomater, gärna märket Mutti | 400 gram |
1 matsked | olivolja | 13.5 gram |
2 styck | vitlöksklyftor | 2 styck |
2 tesked | socker | 9 gram |
0.5 tesked | salt | 3.1 gram |
1 kryddmått | svartpeppar, mald | 1 kryddmått |
1 tesked | oregano | 1 tesked |
1 tesked | basilika | 1 tesked |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Ta fram en skål och tillsätt:
- krossade tomater (400 g), gärna av märket Mutti
- olivolja (1 msk = 13.5 g)
- vitlöksklyftor (2 st)
- socker (2 tsk = 9 g)
- oregano (1 tsk)
- basilika (1 tsk)
- salt (0.5 tsk = 3.1 g)
- svartpeppar (1 krm)
Använd tomatsåsen till pizza.
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Fungerade även med passerade tomater, enda som fanns hemma!
SvaraFungerade även med passerade tomater, enda som fanns hemma!
SvaraMycket bra. Gjorde den dagen innan användning.
Svara