Ugnspannkaka

☆☆☆☆☆   45 minuter

#Middagar

Enkel pannkaka med bacon som tillagas i ugnen. Man kan även göra dubbel sats och tillaga den i en djup ugnsplåt istället.

port

Ingredienser

1 paket bacon 140 gram
3 deciliter vetemjöl 180 gram
5 deciliter mjölk 500 gram
3 styck ägg 3 styck
0.5 tesked salt 3.1 gram

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär bacon (1 paket = 140 g) i strimlor eller små bitar och stek i en stekpanna.
  3. Ta fram en skål och vispa:
    1. vetemjöl (3 dl = 180 g)
    2. mjölk (5 dl = 500 g)
    3. ägg (3 st)
    4. salt (0.5 tsk = 3.1 g)
  4. Smörj en ugnsfast form och strö bacon i formen.
  5. Häll försiktigt smeten runt om i formen.
  6. Grädda ugnspannkakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter, eller tills den fått fin färg. Får den färg för tidigt så lägg över aluminiumfolie.

Servera med sylt.

Bilder

  • Bacon Bacon i formen.
  • Smet Bacon och smet i formen.
  • Ugnspannkaka Färdig ugnspannkaka.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort