☆☆☆☆☆  

#Bröd

Vetetortillas som man kan ha till exempelvis tacos. Dom blir ungefär som medium-storleken av de man köper i affären, men går förstås att göra lite större eller mindre genom att dela degen i färre eller fler delar. Se till att täcka dom med en bakduk efter att dom gräddats för att behålla fukten och mjukheten.

st

Ingredienser

2.5 deciliter vetemjöl 150 gram
0.5 tesked bakpulver 1.5 gram
0.5 matsked olivolja 6.8 gram
0.5 tesked salt 3.1 gram
1 deciliter vatten 100 gram
rapsolja

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Ta fram en bunke och tillsätt:
    1. vetemjöl (2.5 dl = 150 g)
    2. salt (0.5 tsk = 3.1 g)
    3. bakpulver (0.5 tsk = 1.5 g)
  2. Blanda ingredienserna i bunken och tillsätt sedan:
    1. olivolja (0.5 msk = 6.8 g)
    2. vatten (1 dl = 100 g)
  3. Arbeta ihop till en fast deg, knåda sedan någon minut på ett bakbord. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs.
  4. Dela degen i 6 delar.
  5. Kavla ut varje del till en rund kaka, så tunn som möjligt. Använd mjöl så dom inte fastnar.

Grädda i stekpanna

  1. Pensla ena sidan med rapsolja.
  2. Lägg i en varm stekpanna, med den penslade sidan nedåt, och stek i ca en minut.
  3. Pensla ovansidan med rapsolja, vänd tortillan och stek ca en minut till.
  4. Lägg över på en bakduk (i en hög går bra) och täck över med andra halvan av duken, eller en annan bakduk. Detta gör att fukten behålls och dom förblir mjuka.

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort