Vinbärskaka Vinbärskaka i två små pajformar

★★★★★  

#Kakor

Den här kakan är väldigt snabblagad, då smeten inte ens skall röras ihop ordentligt. Den är även som godast när den inte är helt färdiglagad i mitten, så det blir lite som kladdkaka.

Kakan går även under namnet hastkaka.

port

Ingredienser

75 gram smör 75 gram
2.5 deciliter socker 225 gram
2.5 deciliter vetemjöl 150 gram
2 styck ägg 2 styck
0.5–1 deciliter vinbär, röda 38–75 gram
ströbröd

Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.

abc | aBc | ABC

Beskrivning

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Ta fram en glas- eller keramikform. På bilderna används två små formar, men en större fungerar bra också. Blir lagret för tunt så blir det dock svårt att få den kletig och god.
  3. Smält smör (75 g) i en bunke. Det behöver endast bli mjukt, inte helt smält.
  4. Smöra formen och bröa sedan med ströbröd.
  5. Tillsätt följande i bunken:
    1. socker (2.5 dl = 225 g)
    2. vetemjöl (2.5 dl = 150 g)
    3. ägg (2 st)
  6. Rör smeten försiktigt, men inte till en jämn smet. Det får gärna vara små klumpar, se bild.
  7. Häll ner smeten i formen och strö över röda vinbär (0.5–1 dl = 38–75 g).
  8. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Kakan är klar när den har fin färg men att den fortfarande är lite mjuk i mitten.

Bilder

  • Smet, rör inte mer än så här.
  • Med vinbär i liten form.
  • Färdig vinbärskaka.
  • Liten bit!

Kommentarer

Av: - Ändra | Ta bort