
Den här kakan är väldigt snabblagad, då smeten inte ens skall röras ihop ordentligt. Den är även som godast när den inte är helt färdiglagad i mitten, så det blir lite som kladdkaka.
Kakan går även under namnet hastkaka.
port
Ingredienser
75 gram | smör | 75 gram |
2.5 deciliter | socker | 225 gram |
2.5 deciliter | vetemjöl | 150 gram |
2 styck | ägg | 2 styck |
0.5–1 deciliter | vinbär, röda | 38–75 gram |
ströbröd |
Tips: Klicka på en ingrediens vikt eller volym för att räkna om antal portioner.
abc | aBc | ABC
Beskrivning
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Ta fram en glas- eller keramikform. På bilderna används två små formar, men en större fungerar bra också. Blir lagret för tunt så blir det dock svårt att få den kletig och god.
Smält smör (75 g) i en bunke. Det behöver endast bli mjukt, inte helt smält.
- Smöra formen och bröa sedan med ströbröd.
- Tillsätt följande i bunken:


★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
★
☆
Bilder
-
Smet, rör inte mer än så här.
-
Med vinbär i liten form.
-
Färdig vinbärskaka.
-
Liten bit!